Zelt Bauer Logo

Katonai sátor

A katonai sátrak olyan mobil és időjárásálló sátrak, amelyeket katonai, katasztrófa-elhárítási és egyéb szélsőséges körülmények közötti felhasználásra terveztek. A katonai sátrak alapvetően könnyűszerkezetes és strapabíró anyagokból, például vízálló anyagokból és alumíniumvázakból készülnek, amelyek tartósak és ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben.

A katonai sátrak hordozhatók és könnyen szerelhető kialakításúak, így azokat gyorsan telepíteni és szétszerelni lehet. Ez különösen fontos katasztrófa-elhárítási, humanitárius segítségnyújtási és katonai szolgálati helyzetekben, ahol a gyorsan felállítható és mozgatható sátrak nélkülözhetetlenek a hatékony munkavégzéshez.

A katonai sátrak változó méretűek és formájúak lehetnek, és különböző funkciókra használják őket. Az egyszerűbb változatokat pihenőhelyekként, míg a nagyobb és bonyolultabbakat műveleti központokként, táborokként, kórházi egységekként, műhelyekként vagy raktáraként használják.

A katonai sátrak több előnyt is kínálnak a hagyományos épületekkel szemben, mint például a könnyűsúly és a hordozhatóság, valamint az, hogy azokat bármilyen földrajzi körülmények között fel lehet állítani. 

Katonai Sátor 2

Tetőborítás & Oldalfalak

A tartalom feltöltése folyamatban

Rögzítés

A tartalom feltöltése folyamatban

Berendezések és kiegészítők

A tartalom feltöltése folyamatban

Egyedi igények

A hagyományos katonai sátrak jellemzően 5–20 méter szélességgel rendelkeznek, oldalmagasságuk elérheti akár 6,20 métert. Különleges konstrukciókra, például megnövekedett hó- és szélterhelés esetén vagy egyedi oldalmagasság és méret igényekre, kérésre tudunk egyedi árajánlatot készíteni. Ezek is a német TÜV által minősített, statikailag bevizsgált rendszerek (DIN EN 1991 / DIN 1055), így megfelelnek az építési engedély megadásának – még az Észak-Német Alföldön vagy a tengerpart közelében a 4. típusú szélzónában.

Scroll to Top